Platforma de tranzacţionare de criptomonede Binance a întrerupt luni, temporar, retragerile de bitcoin, ”din cauza unei tranzacţii blocate care provoacă o întârziere”, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tweet al fondatorului şi CEO-ului Binance, Changpeng Zhao, care menţiona problema, a venit la 8 a.m. ET, moment în care Zhao a spus că problema va fi rezolvată în aproximativ 30 de minute.

Acesta a spus mai târziu că va dura ”puţin mai mult pentru a repara problema, faţă de estimarea lui iniţială”.

Binance a afirmat într-un tweet, la ora 11:32 a.m., pe Wall Street, că retragerile bitcoin au fost reluate.

În timp ce Binance avea probleme, Zhao a spus într-un tweet că deţinătorii ”pot încă retrage Bitcoin pe alte reţele precum BEP-20”.

”Fondurile sunt SAFU”, a adăugat el. Acronimul înseamnă ”fond sigur de active pentru utilizatori”, care este un fond pe care compania l-a înfiinţat în 2018 pentru a ajuta la protejarea utilizatorilor.

Compania a spus că problema a fost provocată de ”tranzacţii blocate în lanţ”.

”Un lot de tranzacţii $ BTC a rămas blocat din cauza taxelor TX scăzute, ceea ce a dus la o acumulare de retrageri de BTC din reţea”, a spus Binance într-un tweet.

Bitcoin a scăzut cu peste 10% luni, coborând sub 24.000 de dolari, la cel mai scăzut nivel din decembrie 2020.

Cea mai valoroasă criptomonedă a fost afectată de preocupări macroeconomice, inclusiv de inflaţia ridicată.

Binance este cea mai mare platformă de tranzacţionare a criptomonedelor din lume. Compania gestionează volume de tranzacţionare spot de peste 14 miliarde de dolari şi un volum de instrumente derivate de aproape 50 de miliarde de dolari într-o singură zi, potrivit datelor de la CoinGecko.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.