PepsiCo a oprit producţia de băuturi răcoritoare Pepsi, 7UP şi Mountain Dew în Rusia, la aproape şase luni de când a declarat că va suspenda vânzările şi producţia, în urma trimiterii de către Moscova a zeci de mii de militari în Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul Pepsi a venit după ce reporterii Reuters au vizitat zeci de supermarketuri, comercianţi cu amănuntul şi săli de sport din Moscova şi nu numai şi a găsit cutii şi sticle de Pepsi tipărite cu datele de producţie din iulie şi august din fabrici din Rusia.

Cea mai recentă dată pentru un produs Pepsi a fost 17 august.

Într-o declaraţie pentru Reuters, compania americană a afirmat că a încetat să mai producă concentrate pentru PepsiCola, Mirinda, 7Up şi Mountain Dew în Rusia.

”Toate concentratele au fost ulterior epuizate în Rusia şi producţia s-a încheiat”, a declarat un purtător de cuvânt al PepsiCo la 8 septembrie, acestea fiind primele comentarii publice pe această temă de când compania a anunţat la începutul lunii martie că suspendă producţia, vânzările, activităţile promoţionale şi publicitatea în Rusia.

Purtătorul de cuvânt a spus că acest lucru este ”în conformitate cu anunţul pe care l-am făcut în martie 2022”, dar a refuzat să comenteze atunci când i s-a cerut o actualizare cu privire la vânzări şi dacă acestea au fost oprite.

Continuarea producţiei în ultimele luni înseamnă că sucurile sunt încă disponibile pe scară largă în Moscova şi, de asemenea, în Vladivostok, în Orientul Îndepărtat, şi Krasnoyarsk în Siberia, potrivit unui studiu al Reuters.

Un proprietar de sală de sport din Moscova a declarat că a plasat o comandă la Pepsi chiar de la jumătatea lunii august.

Occidentul nu a sancţionat mâncarea şi băutura ca parte a măsurilor cuprinzătoare care vizează pedepsirea Rusiei pentru acţiunile sale în Ucraina.

Dar continuarea disponibilităţii produselor evidenţiază complexitatea retragerii dintr-una dintre cele mai mari ţări din lume.

În 2021, Rusia a fost a treia cea mai mare piaţă a Pepsi, după Statele Unite şi Mexic.

La începutul verii, magazinele din capitala rusă încă mai vindeau stocurile de bere străină, la câteva luni după ce producătorii de bere au declarat că vor opri producţia.

Producţia Coca-Cola a continuat în Rusia, după ce a anunţat în martie că va suspenda operaţiunile. Compania a declarat în iunie că îmbuteliatorul său, Coca-Cola HBC, o companie separată, şi clienţii existenţi din Rusia îşi epuizează stocurile, după care producţia şi vânzările de Coca-Cola şi alte mărci se vor opri în Rusia.

PepsiCo a declarat în martie că va continua să vândă în Rusia produse esenţiale de zi cu zi, cum ar fi lapte şi alte produse lactate, formula pentru copii şi alimente pentru copii. Compania operează în Rusia de mai bine de 60 de ani, iar băuturile sale au fost unele dintre puţinele produse occidentale permise în Uniunea Sovietică înainte de prăbuşirea sa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.