OTP Bank România va acorda Poştei Române două linii de credit de câte zece milioane de lei, pe termen de un an, pentru finanţarea activităţii curente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca deţinută de grupul maghiar OTP a câştigat o licitaţie organizată de operatorul poştal naţional în octombrie anul trecut, pentru care au mai depus oferte Banca Comercială Română şi Bancpost.

Poşta a cerut oferte pentru o linie de finanţare totală de 20 milioane de lei, împărţită în două loturi egale, de câte zece milioane de lei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Din cele trei oferte depuse, doar două au fost admise.

Operatorul estima că va plăti dobânzi şi comisioane aferente de 1,1 milioane lei, însă contractul final prevede costuri aferente de 750.000 de lei.

Contractul a fost atribuit prin negociere, pentru preţul cel mai redus.

Poşta va rambursa finanţarea luată de la bancă din fonduri proprii.

Compania va mai organiza la sfârşitul lunii o licitaţie pentru a atrage un împrumut de 60 de milioane lei pentru trei ani, sumă pe care o va utiliza să achite anumite plăţi restante.

Poşta a luat de la bănci cinci credite pentru a-şi finanţa activitatea curentă, în perioada 2011-2015, în valoare totală de 200 milioane de lei, fiecare cu scadenţa la un an.

Ministerul Comunicaţiilor este acţionarul majoritar al companiei, cu 75% din titluri, restul revenind Fondului Proprietatea.

Poşta Română este cel mai mare operator postal din România, având o reţea cu 5.600 de unităţi şi circa 27.000 de salariaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.