Premierul Ludovic Orban a vizitat, joi, Fabrica Ford de la Craiova, şi a transmis aprecierea pentru decizia de repornire a activităţii. Orban a afirmat că a văzut câteva soluţii inovative pentru protejarea salariaţilor, care pot fi un model pentru autorităţi. Întrebat dacă instituţiile statului au în plan achiziţionarea de autoturisme fabricate în România, Orban a spus că recomandă românilor să cumpere astfel de maşini, care sunt competitive, anunţând că el însuşi intenţionează să cumpere o maşină fabricată în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”M-am bucurat foarte mult vestea că Ford reporneşte producţia. Încă din acel moment, am comunicat managerului companiei că voi fi prezent, iar prezena mea aici este în primul rând pentru a arăta aprecierea pentru decizia de repornire a activităţii şi pentru a stabil cele mai bune soluţii de susţinere a companiei, a producţiei de automobile şi a industieri automotive, astfel încât aceasta să poată să-şi menţină şi să-şi crească rolul”, a declarat Ludovic Orban, joi, după ce a vizitat Fabrica Ford de la Craiova.

Premierul s-a arătat plăcut suprins de soluţiile de protejare a angajaţilor implementate de companie.

”Am auzit că au fost extrem de inovativi cu privire la protejarea angajaţilor şi am văzut aceste adaptări în secţii luate pentru a proteja sănătatea angajaţilor. (...) Am apreciat deosebit toate măsurile – de la termoscannere, până la toate mesajele transmise, sfaturi şi toate mesajele. (...) Reprezintă o sursă de inspiraţie pentru noi”, a mai declarat premierul.

Acesta a explicat şi ce a discutat cu conducerea fabricii: ”Am discutat despre planul gradual de repornire aa ctivităţii până la capacitatea maximă, dar şi despre intenţia extrem de curajoasă de introdcere în fabricaţie a unor modele noi – care sunt convins vor fi de succes – dar şi despre măsurile pe care le poate lua Guvernul. Obiectivul ostru cel mai important este ca, după ce depăşim vârful epidemiei, să susţinem puternic economia pentru a reveni cât mai rapid la nivelul anterior”.

Întrebat dacă autorităţile vor cumpăra maşini produse în România pentru a stimula producţia, Orban răspuns: ”Recomand românilor să cumpere maşini fabricate în România. Eidemia nu trebuie să creeze motive ca să nu cumperi maşini, ci, dimpotrivă, chiar şi în condiţiile epideiei trebuie să cumperi maşini. Inclusiv intenţia mea este de a cura – că maşina mea este cam veche şi itenţia mea este de a cumpăra o maşină, evident fabricată în România”.

”Produsele companiilor care produc în România sunt competitive şi consider că pot fi achiziţionate şi pot să câştige orice procedură competitivă, în conformitate cu legea, şi este recomandabil pentru orice instituţie şi compnaie a statului să opteze pentru astfel de produse fabricate în România”, a mai declarat premierul.

Ford România a reluat, luni, activitatea, după ce a oprit producţia în 19 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Premierul vizitează, joi, şi Fabrica Dacia de la Mioveni. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.