Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor de stat în valoare de 47 de milioane de euro, precizând că eforturile Guvernului dau roade “şi putem spune că se aprobă pe bandă rulantă schemele de ajutor de stat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru că tot avem în adoptare Ordonanţele de Urgenţă cu schemele de ajutor pentru crescătorii de păsări, pentru crescătorii de suine, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat la solicitarea Guvernului României în valoare de 47 de milioane de euro. Iată că eforturile noastre dau roade şi putem spune că se aprobă pe bandă rulantă schemele de ajutor de stat, finanţările pentru proiecte extrem de importante şi în felul ăsta sunt convins că vom avea capacitatea să utilizăm banii europeni alocaţi României atât în acest exerciţiu financiar, cât şi în exerciţiul următor, cât şi banii din cadrul facilităţii de rezilienţă şi recuperare”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai anunţat faptul că a fost aprobată tot de către Comisia Europeană o finanţare de aproape 600 de milioane de euro pentru IGSU.

“Tot astăzi Comisia Europeană a aprobat finanţarea pentru un alt proiect important de la Ministerul Afacerilor Interne, IGSU. Este vorba de o finanţare de 578 de milioane de euro pentru îmbunăţirea capacităţii de răspuns a României în caz de dezastre.O investiţie care va îmbunătăţi capacitatea de reacţia, atât cea terestră, cât şi cea aeriană şi maritimă a României, prin achiziţionarea de echipamente noi şi prin formarea personalului”, a mai afirmat premierul Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.