Operatorul aerian Belavia din Belarus a fost nevoit să îşi reducă la jumătate flota de avioane în urma sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană în această săptămână din cazua crizei migranţilor de la graniţia Poloniei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UE a sancţionat joi compania Belavia, acuzând-o că transportă migranţi ca tactică de destabilizare a statelor europene, măsurile punitive fiind coordonate cu Washingtonul.

Sancţiunile înseamnă că firmele din UE nu mai pot închiria avioane companiei aeriene din Belarus, au spus oficialii UE.

Din cauza impunerii restricţiilor, compania aeriană a fost forţată să îşi reducă flota”, a anunţat Belavia într-un comunicat, adăugând că în prezent deţine 15 aeronave.

Belavia nu a specificat care dintre cele 14 aeronave Boeing şi 15 Embraer nu mai fac parte din flotă.

La sfârşitul anului trecut, compania aeriană deţinea 15 avioane, între care 5 Embraer şi 8 Boeing, şi un număr similar de aeronave în leasing.

Unul dintre cei mai mari furnizori de avioane închiriate ai Belavia era Air Lease Corporation (ALC).

Belavia, singura companie aeriană din Belarus, stat ex-sovietic cu 9,5 milioane de locuitori, a anunţar că intenţionează să-şi reconstruiască flota prin achiziţionarea de avioane şi, de asemenea, prin închirierea acestora de la companii din afara UE.

Companiei i-a fost interzis accesul în mare parte din spaţiul aerian al Europei, după un protest internaţional în legătură cu obligarea unui avion Ryanair să aterizeze în Belarus şi arestarea unui dizident belarus aflat la bord.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.