Rusia ar putea fi capabilă să mărească producţia de muniţie în următorii doi ani la aproximativ 2 milioane de obuze anual, aproximativ dublu faţă de aşteptările vestice anterioare, dar încă cu mult sub nevoile de război ale Moscovei în Ucraina, potrivit unui oficial occidental, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a estimat că Rusia a tras anul trecut între 10 şi 11 milioane de cartuşe în Ucraina. Moscova şi-a lansat invazia în februarie 2022.

”Aceasta este situaţia pe care o au. Dacă ai cheltuit 10 milioane de cartuşe anul trecut şi eşti în mijlocul unei lupte şi poţi produce doar 1 până la 2 milioane de cartuşe pe an, nu cred că este o poziţie foarte puternică”, a spus oficialul unui grup mic de reporteri.

Alte investiţii ale Rusiei în sectorul său de apărare ar putea, de asemenea, să permită Moscovei să producă aproape 200 de tancuri pe an, dublul unor estimări occidentale anterioare. Dar şi asta, a spus oficialul, este departe de ceea ce are nevoie după ce a suferit pierderi grele în Ucraina.

”Când ai pierdut 2.000 de tancuri, ai un deceniu înainte de a ajunge acolo unde ai început”, a spus oficialul, adăugând că Rusia a pierdut şi 4.000 de vehicule blindate de luptă, peste 100 de avioane şi a suferit 270.000 de victime în conflict, incluzând morţii şi răniţii.

Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

În mai, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că producţia de arme şi furnizarea de arme către linia frontului din Ucraina vor fi cruciale pentru succesul a ceea ce Moscova numeşte ”operaţiunea sa militară specială”.

În iulie, Shoigu a vizitat Coreea de Nord.

Casa Albă a spus că Rusia aşteaptă ajutor din Coreea de Nord pentru a ajuta la completarea stocurilor sale de armament, adăugând că negocierile privind armele dintre Moscova şi Phenian avansează în mod activ.

Oficialul occidental a spus că aceste negocieri au avut ca scop probabil asigurarea artileriei şi au demonstrat disperarea Moscovei în Ucraina.

"Trebuie să meargă la aceşti parteneri dubioşi pentru a susţine invazia catastrofală a Ucrainei. Şi va costa o avere, deoarece Coreea de Nord va dori o afacere bună", a declarat oficialul.

Acesta a spus că economia rusă în sine este supusă tensiunii, deoarece Moscova redirecţionează resursele către Ucraina, mărind cheltuielile pentru apărare şi reducând ”cheltuielile pentru orice altceva”.

”Aceasta declanşează apoi riscul de tulburări sociale într-un context politic fragil”, a spus oficialul.

Comentariile despre tensiunile din Rusia au venit în timp ce mai mulţi candidaţi la preşedinţia republicană a SUA au pus sub semnul întrebării ajutorul american acordat Ucrainei, alimentând îngrijorările cu privire la faptul dacă Washingtonul îşi va menţine sprijinul odată ce campania electorală din 2024 se va intensifica.

Guvernul SUA a oferit Ucrainei armament şi alte ajutoare militare  în valoare de peste 43 de miliarde de dolari, de la începutul invaziei ruse de anul trecut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.