China ar putea înregistra o redresare puternică a creşterii economice începând cu trimestrul al doilea, pe baza tendinţelor actuale de infectare cu Covid-19, după ridicarea majorităţii restricţiilor, a declarat miercuri directorul general adjunct al FMI, Gita Gopinath, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind cu Reuters în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, Gopinath a reiterat şi apelurile Fondului ca naţiunile să evite coborârea în protecţionism.

Ea a salutat redeschiderea Chinei ca un semn pozitiv, alături de indicii că este gata să se angajeze din nou cu lumea.

”Ne aşteptăm ca creşterea din China să revină. Privind tendinţele de infectare şi, dacă acestea persistă, am putea observa o recuperare foarte rapidă începând cu primul trimestru al acestui an”, a declarat Gopinath pentru Reuters, într-un interviu.

Creştere actuală a infecţiilor cu Covid-19 este văzută ca ”un val de ieşire”, legat de redeschiderea economiei.

Economia Chinei a crescut cu 3% în 2022, una dintre cele mai proaste performanţe economice din aproape jumătate de secol, lovită de restricţiile stricte legate de Covid şi de o scădere a pieţei imobiliare.

Economiştii chestionaţi de Reuters văd o creştere economică a Chinei în 2023 la aproximativ 4,9%, iar unii dintre ei şi-au actualizat recent previziunile la aproximativ 5,5%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.