Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a identificat o reţea de 11 firme din domeniul comerţului cu cereale şi plante tehnice care a păgubit bugetul de stat cu peste 4,5 milioane de lei, prin sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au efectuat joi 40 de percheziţii la domiciliul şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Brăila, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu, precum şi la sediul unei instituţii din Constanţa, la sesizarea DGAF transmisă în noiembrie anul trecut.

“Pentru sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale datorate în urma comerţului cu cereale, reprezentanţii firmelor investigate au organizat un circuit complex în care trei firme justificau cantităţile de cereale deţinute prin înregistrarea în contabilitate a facturilor fictive provenite de la alte opt firme furnizoare, tip fantomă, fiind înregistrate cheltuieli nereale în scopul diminuării bazei impozabile şi obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat”, se arată într-un comunicat al Fiscului.

Firmele au înregistrat achiziţii şi livrări fictive de cereale şi plante tehnice, a căror contravaloare era virată în conturile firmelor fantomă, iar sumele erau apoi retrase în numerar de la bancomate în aceeaşi zi.

În perioada ianuarie 2010-2011, au fost retraşi în tota peste 3,88 milioane euro (17,48 milioane lei) în numerar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.