China a înregistrat 422 de milioane de călătorii turistice în timpul sărbătorii de Ziua Naţională, de o săptămână, începând cu 1 octombrie, în scădere cu 18,2% faţă de sezonul de sărbători de anul trecut, arată datele guvernamentale, deoarece sectorul rămâne afectat de restricţiile stricte legate de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul de călătorii a fost de 60,7% faţă de nivelul anterior COVID, în 2019, a relatat postul de stat CCTV, citând cifre de la Ministerul Culturii şi Turismului din China.

Veniturile din turismul intern, de 287,2 miliarde de yuani (40,37 miliarde de dolari), au scăzut cu 26,2% în termeni anuali, fiind de doar 44,2% din nivelul lor anterior pandemiei din 2019, arată datele.

O destinaţie populară, Xishuangbanna din provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei, a fost supusă restricţiilor stricte în perioada vacanţei, districtele fiind închise şi turiştii împiedicaţi să plece după un focar de Covid.

Regiunea a comandat trei runde de teste în centrul său urban Jinghong şi oferă alimente de urgenţă turiştilor care nu pot părăsi hotelurile.

Având în vedere restricţiile pentru Covid, care împiedică deplasările, mulţi chinezi au preferat să stea acasă.

Cheltuielile turistice locale pe cap de locuitor au crescut cu 30% de la an la an, potrivit celei mai mari agenţii de turism online din China, Ctrip.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.