Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că a avut, marţi, o primă întâlnire cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii şi a prezentat acestora interesul special al PMB pentru proiectele dedicate transportului verde, precum trenul metropolitan, modernizarea liniilor de tramvai şi semaforizarea inteligentă a Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am avut o primă întâlnire cu reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, cu care am discutat despre proiectele pe care Primăria Generală le pregăteşte şi pentru care avem nevoie de finanţare externă. În discuţia cu delegaţia condusă de vicepreşedintele BEI, Christian Kettel Thomsen, am precizat interesul special al PMB pentru proiectele dedicate transportului verde, precum trenul metropolitan, modernizarea liniilor de tramvai şi semaforizarea inteligentă a oraşului”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.
 
El a mai spus că BEI eeste partenerul firesc pentru PMB deoarece această bancă susţine proiectele de combatere a schimbărilor climatice pe care le derulează UE.
 
„Banca Europeană de Investiţii este partenerul firesc pentru noi, mai ales pentru că această bancă susţine proiectele de combatere a schimbărilor climatice derulate de Uniunea Europeană, cu un calendar pentru perioada 2021-2025, în care sunt cuprinse obiectivele de finanţare pentru climă ce vin în sprijinul Pactului Verde European. Subliniez că Bucureştiul este printre oraşele care vor participa la misiunea UE pentru 100 de oraşe inteligente şi neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2030, urmând să primească sprijinul Comisiei Europene în acest sens”, a completat edilul general.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.