Câteva sute de angajaţi ai companiilor feroviare de stat participă, vineri, la un miting în faţa Gării de Nord, organizat de sindicatele din sector cu ocazia Zilei Feroviarului, la care solicită guvernanţilor fonduri pentru investiţii în infrastructura feroviară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pottrivit organizatorilor, la miting participă peste 1.000 de sindicalişti, în timp ce martori de la faţa locului vorbesc de circa 500 de participanţi.

Pe lângă lipsa investiţiilor, angajaţii companiilor feroviare de stat acuză politizarea funcţiilor de conducere din companiile feroviare, lipsa de coordonare şi eficienţă a managerilor, tergiversarea aprobării legii privind statutul personalului feroviar şi amânarea revizuirii legislaţiei privind salarizarea personalului.

"”Strategiile” implementate până la această data în Unităţile Feroviare de Stat conduc la falimentarea sistemului feroviar, pentru că nu răspund provocărilor cu care se confruntă transportul de călători şi de marfă, fiind în contradicţie cu ceea ce se întâmplă în acest sector, în alte State Membre ale Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Alianţei Naţionale Sindicale Feroviare, principalul organizator al mitingului.

Mitingul a fost anunţat de liderii sindicali încă de la începtul luni martie.

"Cerem un statut al feroviarilor şi bani pentru investiţii în infrastructura feroviară, pentru schimbarea materialului rulant, pentru creşterea vitezei de circulaţie", a afirmat în 2 martie, pentru News.ro, linderul sindical Gabriel Rodrigo Maxim.

La miting participă în principal angajaţi ai CFR Călători, cea mai mare companie de transport feroviar de călători din România,şi ai CFR SA, cunoscută şi sub denumirea de CFR Infrastructură, care deţine infrastructura feroviară a României, inclusiv gările.

În acest an, CFR Călători intenţionează să facă investiţii pentru reînnoirea parcului de vagoane şi pentru extinderea sistemului de vânzare electronică a biletelor în tren, prin aparate portabile.

De asemenea, compania de stat va moderniza 30 de vagoane care pot circula la viteze de 160 kilometri/oră, a 40 de vagoane pentru 200 km/h şi a 20 de locomotive electrice,potrivit proiectului de hotârâre de guvern pentru aprobarea contractelor de servicii publice pentru perioada 2016-2020 în transportul feroviar public de călători.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.