Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a spus, joi, că nu vrea să intre în polemică cu comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, vorbind despre scrisoarea transmisă în primăvara acestui an în care îşi exprima îngrijorarea cu privire la faza incipientă în care se află anumite proiecte de infrastructură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul european, Corina Creţu, a transmis, pe 25 aprilie, premierului Viorica Dăncilă, miniştrilor Lucian Şova şi Rovana Plumb, o scrisoare în care îşi exprima îngrijorarea cu privire la riscul dezangajării fondurilor UE. Creţu atrăgea atenţia că până în prezent doar patru noi mari proiecte majore pentru sectorul feroviar au fost depuse în intervalul 2014-2018, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la faza incipientă în care se află proiectele.

Joi, Şova a spus că, în primele şase luni, Ministerul Transporturilor are un grad de absorbţie a fondurilor europene de peste 105%, prin companiile de infrastructură care folosesc aceşti bani.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Ministrul a subliniat totodată joi că ministerul a absorbit peste 890 milioane euro din fonduri europene.

”Cu bani aceştia finanţează lucrări de infrastructură feroviară, rutieră, navală şi alte proiecte mai mici. Practic, fără a intra în polemică cu acea scrisoare, am dat explicaţiile corespunzătoare, sigur că la Comisia Europeană se mai revine asupra ei. Comisarul a făcut referire la nivelul de evaluare al anului 2017. Am primit scrisoarea în primăvara lui 2018, nu am dorit să intru într-o polemică din care poate să existe riscul ca poate nimeni să nu mai înţeleagă nimic, dar eu o tratez ca pe o nedreptate care ni s-a întâmplat din punctul de vedere al informării în mediul public, pentru că şi la acea dată Ministerul Transporturilor era în grafic negociat şi aprobat cu Comisia Europeană. Astăzi, suntem în acel grafic”, a spus el, la Digi 24.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.