Rapoartele de atribuire pentru lotul 5 al autostrăzii Comarnic - Braşov, secţiunea Braşov-Cristian, dar şi pentru varianta de ocolire a oraşului Comarnic au fost semnate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a precizat că în scurt timp vor începe lucrările, dacă nu vor fi depuse contestaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a semnat raportul de atribuire pentru lotul 5 de la autostrada Comarnic - Braşov, secţiunea Braşov-Cristian, cât şi raportul de atribuire pentru varianta de ocolire de la Comarnic, astfel încât vor începe lucrările, dacă nu vom avea contestaţii în perioada următoare", a spus Cuc. 

Lucrările la autostrada Comarnic-Braşov vor începe anul acesta, la un tronson între Braşov şi Cristian, la 13 ani de la lansarea proiectului.

Ministerul Transporturilor a anunţat luna aceasta că va semna, la sfârşitul lunii iunie, contractul de proiectare şi execuţie.

Tronsonul de autostradă Comarnic - Braşov este împărţit în cinci sectoare, sectoarele 1 şi 5 fiind cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Braşov, în lungime totală de 10 kilometri.

Ministrul Transporturilor spune că raportul de atribuire pentru centura Comarnic a fost semnat săptămâna aceasta şi urmează să se desemneze câştigătorul.

”Sper să nu avem contestaţii. La Buşteni urmează în perioada următoare. Deci, ce a fost deblocat timp de doi ani uitaţi că se deblochează acum", a susţinut ministrul Transporturilor.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat în ianuarie că a prevăzut în bugetul pentru acest an sumele necesare realizării proiectele aflate în pregătire, precum autostrăzile Comarnic - Braşov şi Târgu Mureş - Iaşi, dar şi pentru proiecte în derulare, precum centura Bucureştiului.

Autostrada Comarnic - Braşov a fost promisă în ultimii zece ani în toate campaniile electorale, însă până acum nu au început niciun fel de lucări.

În schimb, în fiecare weekend, iar în perioada verii şi în cursul săptămânii, traficul pe Valea Prahovei, mai ales în zona Buşteni - Sinaia, este îngreunat din cauza numărului foarte mare de maşini care circulă pe DN 1 între Braşov şi Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.