Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a anunţat că o decizie referitoare la secretarii de stat va fi analizată şi decisă la nivelul coaliţiei de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu cred că se poate umbla la această reorganizare, dar haideţi să văd exact cu ce se vine din partea colegilor. Eu zic că este destul loc de a îmbunătăţi. Destul loc înseamnă că e ceva mai mult decât puţin. Vom vedea care va fi analiza şi decizia la nivelul coaliţiei”, a declarat Adrian Câciu, întrebat marţi la Parlament dacă nu reprezintă o cheltuială prea mare pentru statul român numărul actual al secretarilor de stat.
 
În contextul, proiectului de lege iniţiat de către fostul ministru al Muncii Raluca Turcan care prevede imposibilitatea cumulării pensiei cu salariul la stat, ministrul PSD a explicat că sunt mai multe scenarii şi ipoteze avute în vedere.
 
„Vedem care este acum planul cu care se vine de la fiecare minister. Avem mai multe ipoteze. Eu cred că noi am anunţat deja această idee, atât eu, cât şi preşedintele PSD, dar şi domnul prim-ministru. Ar trebui găsită în schimb calea legală pentru a fi făcut, ca să nu fie declarat neconstituţional”, a concluzionat Câciu.
 
Preşedintele PNL Sibiu Raluca Turcan le-a propus, vinerea trecută, lui Marcel Ciolacu şi ministrului de Finanţe Adrian Câciu să scoată din sertar proiectul de lege depus de ea în 2021 în Parlament care prevede interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat.
 
În prealabil, liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că ar trebui eliminate toate acele „bonusuri de lungă durată” din sectorul bugetar, iar toate ministerele şi celelalte instituţii ar trebui să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajaţi care, pe lângă salariu, primesc şi pensie de la stat. El mai afirmă că este o sfidare să-i vedem pe acei „tineri pensionari” reangajaţi la stat, uneori pe aceeaşi funcţie, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetăţenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viaţă pentru a-şi câştiga cuvenita pensie”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.