Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a anunţat, joi, că impactul bugetar, după creşterile salariale făcute în ultima lună în Educaţie şi alte sectoare, se ridică la 4 miliarde lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„ La acest moment, efortul pe care statul român îl face, şi am avut o anumită programare bugetară şi suntem într-o procedură de deficit excesiv, efortul total pe toate elementele de ajustare salarială pe care le avem şi nu numai în Educaţie, vorbesc şi celelelalte domenii la care s-a acţionat, inclusiv azi, dar şi revenirea sau ajungerea la grila din anexa 8 se ridică la 4 miliarde lei, pentru restul de ani de aici încolo. Deci la acest moment eu aş spune că ar trebui să aşteptăm finalul semestrului I ca evoluţie economică şi să se înfăptuiască ceea ce cerem instituţiilor cu atribuţii de colectare. Să se înfăptuiască şi alt lucru, pentru că nu numai din veniturile pe care le plătiţi dumneavoastră trebuie să vină aceste sume pe care să le punem la dispoziţia societăţii, dar şi din programele naţionale economice de multiplicare economică, de investiţii private”, a afirmat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Ministrul Finanţei a adăugat că „acei bani pe care noi i-am pus la dispoziţie la diverse ministere pentru programe care să ajungă în economie trebuie duşi cât mai rapid ca să asigure multiplicare economică, să asigure venituri suplimentare la buget şi atunci în partea a doua a anului vom avea această discuţie”.

„La acest moment acesta a fost maximul, a fost alături de negociatorii din partea Guvernului, punând la dispoziţie resursele pe care le-am găsit la acest moment”, a conchis Câciu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.