Ministrul Energiei Virgil Popescu a discutat, luni, cu preşedintele Fundaţiei Solar Impulse, Ambasador ONU pentru mediu şi consilier special al Comisiei Europene, Bertrand Piccard despre sectorul energetic românesc şi despre o abordare mai inovativă a tehnologiilor curate care protejează mediul şi care pot fi şi profitabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am avut astăzi o întâlnire de lucru cu unul dintre marii exploratori ai aviaţiei, Bertrand Piccard, preşedintele Fundaţiei Solar Impulse, Ambasador ONU pentru mediu şi consilier special al Comisiei Europene. Acesta a făcut istorie navigând în jurul lumii fără escală într-un balon, precum şi la manşa avionului Solar Impulse alimentat cu energie solară. Scopul său fost acela de a demonstra modul în care tehnologiile curate pot realiza imposibilul, lucru pe care l-a şi reuşit stabilind două recorduri mondiale. Am parcurs împreună analiza sectorului energetic românesc şi am avut un schimb de idei excelente privind o abordare mai inovativă a tehnologiilor curate care ne protejează mediul şi care pot fi de asemenea foarte profitabile. Scopul nostru este să prioritizăm cât mai multe soluţii pentru România şi să avansăm toate implementările necesare energiei curate şi eficiente”, a scris Virgil Popescu, luni pe Facebook.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Ministrul Popescu a adăugat că energia nucleară a fost una din temele principale pe care le-a adus în discuţie şi a prezentat toate oportunităţile şi instrumentele pe care România le are la îndemână pentru a îndeplini toate ţintele.
 
„Am transmis că decarbonare fără energie nucleară nu se poate. La întâlnire au mai participat secretarul de Stat în ministerul Energiei, Dan Drăgan, şi o delegaţie din partea Ambasadei Elveţiei în România”, a completat Popescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.