Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Ştefan Radu Oprea a precizat că a participat, marţi, la lansarea proiectului Romvolt şi a adăugat că cei de la compania belgiană ABEE au în plan o investiţie la Galaţi, într-o fabrică de producere a bateriilor cu o capacitate finală de 22 GW. „Investiţia va cuprinde transferul tehnologic, facilitatea de producţie, un centru de cercetare dezvoltare şi parteneriate cu facultăţile tehnice din România”, a mai spus ministrul social-democrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am participat astăzi la lansarea proiectului Romvolt. Compania belgiană ABEE deţine o tehnologie competitivă de producere a bateriilor Li-Ion. Este rodul unei cercetări îndelungate care cuprinde producerea de baterii, dar şi reciclarea lor. Intenţia belgienilor este de a construi în România, la Galaţi, o fabrică de producere a bateriilor cu o capacitate finală de 22 GW. Investiţia va cuprinde transferul tehnologic, facilitatea de producţie, un centru de cercetare dezvoltare şi parteneriate cu facultăţile tehnice din România”, a scris Ştefan Radu Oprea, marţi pe Facebook.
 
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a mai spus că demersurile companiei belgiene durează de peste un an de zile, au selectat mai multe locaţii în România, dar s-au oprit la Galaţi unde există potenţialul de aprovizionare şi export pe calea apei, care aduce certe avantaje competitive.
 
„Implicarea şi sprijinul autorităţilor locale au fost factorii determinanţi în luarea deciziei”, a adăugat ministrul PSD.
 
„La conferinţa de presă care a marcat demararea proiectului Romvolt, a participat si Prim-ministrul belgian Alexander de Croo, care şi-a manifestat sprijinul pentru creşterea dinamicii relaţiilor bilaterale româno-belgiene. De asemenea, ambasadoarea Andreea Păstârnac, europarlamentarul Dan Nica şi primarul Galaţiului Ionuţ Pucheanu. Vom sprijinim investiţiile în România, în special în domeniile competitive care pot echilibra balanţa comercială”, a completat Oprea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.