Taxa de vizitare a Pădurii Letea poate fi plătită prin sms, începând de vineri, 12 iulie, a anunţat Ministerul Apelor şi pădurilor, care arată că ministrul de resort Ioan Deneş i-a cerut directorului general Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, să găsească în două săptămâni soluţii pentru lipsa toaletelor şi a coşurilor de gunoi în Pădurea Letea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, a inspectat vineri Pădurea Letea, rezervaţie naturală de tip forestier, situată între braţele Sulina şi Chilia, în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării, el fiind însoţit de directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, de directorul Direcţiei Silvice Tulcea, Paula Enescu, şi de directorul tehnic al Direcţiei Silvice Tulcea, Costel Petcu.

Reprezentanţii RNP Romsilva, care se ocupă cu administrarea Pădurii Letea, l-au informat pe ministrul Ioan Deneş că, începând cu 12 iulie 2019, turiştii care vizitează rezervaţia vor putea achita taxa de intrare în valoare de cinci lei, trimiţând un mesaj sms „LETEA serie şi număr carte de identitate”, la numărul  7473.

”Ministrul apelor şi pădurilor a apreciat efortul depus de reprezentanţii RNP Romsilva pentru protejarea şi conservarea pădurii, dar, totodată, a cerut amplasarea unor coşuri de colectare a deşeurilor menajere şi toalete, care să fie puse la dispoziţia turiştilor. Demnitarul a precizat că prezenţa sa la Pădurea Letea nu este întâmplătoare, ci a avut loc în urma sesizărilor primite la cabinetul ministrului, cu privire la faptul că persoanele care vizitează pădurea nu au la dispoziţie toalete şi coşuri de gunoi”, arată un comunicat al ministerului.

Reprezentaţii RNP Romsilva i-au comunicat demnitarului că această problemă este cunoscută, însă legislaţia în vigoare este foarte restrictivă în ceea ce priveşte instalarea unor astfel de utilităţi în arealul rezervaţiei, atât în cel al Pădurii Letea, cât şi în zona din imediata vecinătate a acesteia.

”Ioan Deneş i-a cerut directorului general RNP ROMSILVA să ia legătura cu autorităţile locale ale UAT-ului C.A. Rosetti, pe raza căreia se află Pădurea Letea, precum şi cu reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), spre a găsi soluţiile legale pentru rezolvarea acestei probleme, în maximum două săptămâni”, mai precizează ministerul.

De asemenea, ministrul a discutat cu mai multe grupuri de turişti, care în acel moment vizitau pădurea, întrebându-i dacă sunt satisfăcuţi de condiţiile oferite, iar aceştia, în general, au apreciat activitatea personalului RNP Romsilva.

”În acelaşi timp, unele persoane au adus propuneri în ceea ce priveşte necesitatea atât a prelungirii şi diversificării traseelor de vizitare, precum şi a prezenţei unor ghizi care să ofere informaţii despre animalele şi vegetaţia prezente în acest areal forestier. Demnitarul i-a cerut directorului general Gheorghe Mihăilescu, ca toate aceste aspecte sesizate de turişti să se afle pe agenda viitoarei întâlniri între reprezentanţi ai RNP Romsilva, ai ARBDD, ai autorităţilor locale şi ai ONG-urilor care activează în zona Pădurii Letea”, subliniază comunicatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.