Spitalul Municipal Medgidia va primi 37,76 milioane lei din fonduri europene pentru pentru dotarea cu echipamente, aparatură şi consumabile medicale, a anunţat miercuri Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare, asigură o finanţare în valoare de 37,76 milioane lei Spitalului Municipal Medgidia pentru îmbunătăţirea capacităţii de îngrijire a bolnavilor în contextul actualei crize sanitare”, a scris ministerul pe contul de Facebook.

Prin intermediul proiectului unitatea sanitară va achiziţiona echipamente, aparatură şi consumabile medicale. Datorită acestor dotări, bolnavii vor fi mai bine îngrijiţi şi va fi redus timpul necesar pentru depistarea/ diagnosticarea sau tratarea pacienţilor.

De asemenea, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, a semnat recent alte 10 contracte de finanţare, în valoare totală de 124 milioane lei, prin care sprijină 9 spitale şi un centru social în combaterea pandemiei SARS-CoV-2. Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile. În valoare de 48 milioane lei, proiectul va asigura creşterea capacităţii de tratament şi diagnosticare a pacienţilor, prin dotarea suplimentară cu echipamente şi aparatură medicală, inclusiv cele necesare secţiei ATI, dar şi pentru dezinfectarea secţiilor.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.