Ministerul Energiei a anunţat că a semnat, joi, cu E-Distribuţie Dobrogea contractul de finanţare nerambursabilă, prin Fondul pentru Modernizare, în valoare totală de 47,71 milioane lei, pentru dezvoltarea, modernizarea şi sistematizarea instalaţiilor electrice de medie tensiune ale staţiei de transformare Năvodari. Scopul contractului este distribuţia şi furnizăarea energiei electrice la standardul de performanţă propus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi a fost semnat contractul de finanţare nerambursabilă între Ministerul Energiei şi E-Distribuţie Dobrogea, prin Fondul pentru Modernizare, în valoare totală de 47,71 milioane de lei, pentru dezvoltarea, modernizarea şi sistematizarea instalaţiilor electrice de medie tensiune ale staţiei de transformare Năvodari, în vederea distribuţiei şi furnizării energiei electrice la standardul de performanţă propus. Beneficiarii sunt locuitorii din zona Năvodari, care, în sfârşit, vor avea un sistem modern de electricitate”, arată o postare de joi, pe pagina de Facebook a Ministerului Energiei.
 
„În Dobrogea sunt concentrate unele dintre cele mai importante unităţi de producţie de energie verde, inclusiv Cernavodă. Dezvoltarea reţelei de distribuţie este vitală pentru sistemul energetic naţional. Susţinem în mod ferm modernizarea reţelelor de distribuţie. Această investiţie este o veste bună atât pentru marile companii, cât şi pentru consumatorii casnici, mă gândesc aici şi la cei care şi-au făcut unităţi de cazare în Năvodari”,a explicat ministrul Sebastian Burduja, conform sursei citate.
 
La rândul ei, Monica Hodor, director general al companiilor E-Distribuţie a spus că tranziţia energetică este posibilă doar prin intermediul investiţiilor, iar la baza acestora stau investiţiile în reţelele de transport şi distribuţie a energiei electrice.
 
„Tranziţia energetică în mijlocul căreia ne aflăm acum este posibilă doar prin intermediul investiţiilor, iar la baza acestora stau investiţiile în reţelele de transport şi distribuţie a energiei electrice. Sursele de finanţare nerambursabilă, aşa cum este şi Fondul pentru Modernizare, sunt una dintre pârghiile care vin atât în sprijinul companiilor, pentru implementarea planurilor lor de investiţii, cât mai ales în sprijinul cetăţenilor care vor beneficia de servicii mai bune şi sustenabile”, a declarat Monina Hodor, potrivit sursei menţionate.
 
80% din valoarea proiectului este asigurată de Fondul pentru Modernizare, restul, de către E-Distributie Dobrogea.
 
Companiile E-Distribuţie operează reţele de 133.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Sud Muntenia (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.