Ministerul Economiei atrage atenţia asupra unor tentative de phishing care folosesc imaginea şi numele ministrului Ştefan-Radu Oprea, dar şi a companiei Transgaz. Ministrul Economiei ”nu susţine şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate)”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului atrage atenţia asupra existenţei în spaţiul public a unor atacuri de tip phishing asupra unor companii de stat, în acest caz Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “Transgaz” S.A, folosind imaginea şi numele domnului Ştefan-Radu Oprea, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului. Site-urile web implicate în aceste acţiuni utilizează fără permisiune imaginea companiilor respective şi a unor persoane publice, în încercarea de a obţine credibilitate şi pentru a obţine câştiguri frauduloase”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de minister.

Încercările de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Domnul Ştefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, nu susţine şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate)”, scrie în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru a evita astfel de tentative de fraudă, se recomandă ca înainte de a lua o decizie de investiţii să fie consultate sursele oficiale de informare, respectiv pentru Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “Transgaz” S.A. – www.transgaz.ro, sau Ghidul de a deveni investitor, disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti, la adresa: https://m.bvb.ro.

Tentativele de fraudă sau activităţi suspecte trebuie raportate imediat autorităţilor competente. Astfel, poate fi accesat site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (https://www.dnsc.ro/) sau apelat numărul unic de urgenţă la nivel naţional dedicat raportării incidentelor de securitate cibernetică - 1911, apelabil din orice reţea, cu tarif normal, disponibil 24/7.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.