Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Ucraina a decis amânarea finanţării proiectelor cu valoarea mică din domeniul turismului şi al culturii, din cauza situaţiei curente din Ucraina a anunţat Ministerul Dezvolării. Fondurile alocate în program pentru finanţarea acestui domeniu vor face obiectului unui nou apel de proiecte, care va fi lansat ulterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Având în vedere situaţia curentă din zona acoperită de Programul Interreg NEXT România-Ucraina pe partea ucraineană (oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpattya, Cernăuţi, Odesa), cauzată de agresiunea Rusiei asupra ţării vecine, derularea de proiecte cu valoare mică, ce vizează restaurarea monumentelor istorice, reabilitarea căilor de acces către acestea, precum şi activităţile de promovare a turismului în această zonă, nu va putea fi susţinută”, precizează comunicatul de presă al Ministerului Dezvoltării.

Fondurile alocate acestui domeniu vor face obiectul unui nou apel de proiecte, care va fi lansat ulterior, în funcţie de evoluţia situaţiei din Ucraina.

Întrucât Ghidul solicitantului pentru proiecte cu valoare mică se află în consultare publică la www.ro-ua.net până la data de 31 august a.c., cei interesaţi să deruleze proiecte de cooperare sunt rugaţi să acceseze documentul fără a lua în calcul informaţiile care vizează Prioritatea 2 – Dezvoltare socială transfrontalieră, obiectivul specific Creşterea rolului culturii şi al turismului durabil în dezvoltarea economică, incluziunea socială şi inovarea socială.

Programul Interreg NEXT România-Ucraina are un buget de 54 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuţia naţională. Vor putea primi finanţare proiecte care aduc beneficii comunităţilor de la frontieră, din judeţele Satu Mare, Maramureş, Botoşani, Suceava şi Tulcea (România) şi din oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpattya, Cernăuţi, Odesa (Ucraina). Domeniile vizate de acest program sunt: sănătatea, educaţia, turismul şi cultura, adaptarea la schimbările climatice şi managementul frontierei.

Din Comitetul de Monitorizare, structură decizională pentru programul de cooperare, fac parte autorităţi publice centrale şi locale din cele două state participante şi organizaţii neguvernamentale active în domeniile vizate de program.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.