Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a avut luni o întrevedere cu Christian Kettel Thomsen, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, iar România a solicitat oficial BEI cofinanţare de 4 miliarde de euro pentru investiţii în sănătate şi transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Luni, 26 septembrie 2022,Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a avut o întrevedere cu Christian Kettel Thomsen, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii. Cu această ocazie, ministrul Finanţelor i-a înmânat domnului Kettel-Thomsen solicitarea României pentru o asistenţă financiară rambursabilă din partea BEI de până la 4 miliarde euro, necesară în anii următori pentru asigurarea implementării, în bune condiţii, a unor investiţii din sectoarele transporturi şi sănătate, finanţate prin Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă şi POS 2021 – 2027”, informează Ministerul de Finanţe.

Ministerul Finanţelor va colabora în continuare cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în vederea pregătirii, împreună cu echipa BEI şi ministerele de resort, a proiectelor ce vor fi cuprinse în cadrul acestei finanţări şi pentru a stabili cele mai potrivite aranjamente de implementare luând în considerare necesităţile la nivelul proiectelor şi politica de finanţare a BEI.

„De-a lungul timpului, sprijinul acordat României de către Grupul BEI a fost consistent şi bine echilibrat, orientat atât către sectorul public, cât şi către sectorul privat. Disponibilitatea Băncii de a acorda României, alături de expertiză, şi un sprijin financiar substanţial pentru infrastructura de transport şi sănătate întăreşte rolul BEI de partener cheie al autorităţilor române în accelerarea implementării investiţiilor cu rol multiplicator în economie şi în valorificarea fondurilor puse la dispoziţie de Comisia Europeană”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Banca Europeană de Investiţii susţine proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regională, consolidează competitivitatea economică şi îmbunătăţesc nivelul de trai. Împrumuturile acordate României din 1991 până în prezent depăşesc 16 miliarde euro.

„Investiţiile din Fondurile pentru Recuperare şi Rezilienţă, răspunsul Europei la COVID, oferă o oportunitate o dată la o generaţie. Banca Europeană de Investiţii salută solicitarea oficială de a sprijini investiţiile pe scară largă în sănătate şi transport în România în anii următori şi de a consolida şi mai mult cooperarea cu partenerii români atunci când examinăm, planificam şi finanţăm scheme individuale”, a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.