Premierul Mihai Tudose afirmă că a avut o întâlnire cu managerul general al Coca-Cola, preşedinte AmCham, Jaak Mikkel, care i-a dat asigurări că nu vor fi scăderi salariale în urma transferului contribuţiilor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut astăzi o întâlnire cu managerul general al Coca-Cola HBC România şi preşedinte al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), Jaak Mikkel. Acesta mi-a dat asigurări că nu vor exista scăderi salariale ca urmare a transferului contribuţiilor sociale", scrie Tudose pe Facebook.

În opinia sa, "faptul că o mare companie precum Coca-Cola a înţeles că transferul contribuţiilor reprezintă o oportunitate pentru a-şi fideliza angajaţii este încă o dovadă că nu trăim în realităţi paralele, aşa cum reclamă unii sindicalişti şi că această măsură va conduce la o economie sănătoasă".

Coca-Cola are în România peste 1500 de angajaţi, iar indirect susţine 19.900 de locuri de muncă, aducând 448 de milioane de euro pentru economia românească, precizează premierul.

Joi, la o zi după adoptarea modificărilor la Codul Fiscal, inclusiv a deciziei de trecere a contribuţiilor de la angajator la angajat, o altă mare companie, Kaufland, a anunţat că angajaţii săi nu vor fi afectaţi de aceste măsuri.

Kaufland România a anunţat joi seara că preia contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, ca urmare a modificărilor legislative, începând cu data de 1 ianuarie 2018, astfel încât angajaţii vor avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.

Şi atunci premierul a reacţionat, spunând că apreciază că oamenii de bună-credinţă şi liderii de sindicat nu s-au lăsat păcăliţi de Bogdan Hossu, transformat în liderul sindical al bancherilor şi al unor oameni de afaceri care vor să scoată bani din ţară fără să plătească impozite statului român.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.