Microsoft va concedia aproximativ 1.900 de angajaţi din unitatea sa Gaming, sau aproximativ 9% din totalul acestora, ca efect al preluării Activision Blizzard, potrivit unei note de joi obţinute de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CEO-ul Microsoft Gaming, Phil Spencer, a spus că disponibilizările fac parte dintr-un ”plan de execuţie” mai amplu care ar reduce ”zonele de suprapunere”, la puţin mai mult de trei luni după ce Microsoft a încheiat achiziţia Activision Blizzard.

Fostul preşedinte al Blizzard Mike Ybarra a declarat joi, pe platforma de socializare X, că va părăsi Microsoft şi Blizzard.

Spencer a spus că Microsoft va oferi tuturor angajaţilor ~asistenţă completă”, inclusiv despăgubiri ]n funcţie de locaţie.

Activision Blizzard este editorul şi dezvoltatorul mai multor francize masive de jocuri, inclusiv Call of Duty şi Diablo.

Filiala sa de jocuri mobile, King, este dezvoltatorul din spatele Candy Crush Saga.

Achiziţia Activision Blizzard de către Microsoft, în valoare de 69 de miliarde de dolari, a fost cea mai mare achiziţie efectuată vreodată decompanie, mai mult decât dublu faţă de achiziţia LinkedIn din 2016.

Investitorii în tehnologie au ajuns să se aştepte la o eficienţă mai mare şi un drum mai clar către creştere sau profitabilitate, pe măsură ce presiunile economice cresc.

Companiile tehnologice au făcut reduceri profunde în doar câteva săptămâni în 2024, dintre care majoritatea nu au legătură cu fuziuni şi achiziţii.

Disponibilizările din companii, de la Riot Games, deţinută de Tencent, la TikTok şi la Discord, urmează unui 2023 dificil, în care peste 100.000 de lucrători din domeniul tehnologiei au fost disponibilizaţi.

La începutul acestei săptămâni, eBay a anunţat că va concedia 1.000 de angajaţi, în timp ce SAP a spus că va muta sau va oferi ăachete compensatorii unor 8.000 de angajaţi.

Spre deosebire de disponibilizările Microsoft, eBay şi SAP au înregistrat o creştere semnificativă a preţurilor acţiunilor lor în urma anunţurilor lor.

Microsoft nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a CNBC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.