Meta atacă serviciul iMessage al Apple într-o nouă reclamă care sporeşte rivalitatea dintre cele două companii, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a postat luni o fotografie a unui anunţ în Penn Station din New York, care sugerează că serviciul WhatsApp al Meta este mai sigur şi oferă o confidenţialitate mai bună decât sistemul de mesagerie al Apple şi mesajele text tradiţionale, transmite Reuters.

”WhatsApp este mult mai privat şi mai sigur decât iMessage, cu criptare end-to-end care funcţionează atât pe iPhone, cât şi pe Android, inclusiv prin chat-uri de grup”, a postat Zuckerberg pe Instagram.

Criptarea end-to-end înseamnă că sistemul de mesagerie este construit într-un mod în care furnizorul serviciului nu poate vedea conţinutul textelor şi nu le poate furniza ca răspuns la o solicitare legală.

Atât WhatsApp, cât şi iMessage sunt criptate. Însă, mesajele şi copiile de rezervă ale dispozitivului pe oricare dintre servicii ar putea fi stocate într-un mod în care compania le poate accesa.

Mesajele SMS sunt stocate de operatori de telefonie mobilă fără fir.

WhatsApp a introdus backup-uri criptate anul trecut, a remarcat Zuckerberg. El a subliniat, de asemenea, o caracteristică care permite utilizatorilor WhatsApp să seteze mesaje noi pentru a le şterge automat.

”iMessage nu are încă toate acestea, a scris Zuckerberg în postarea sa. El a adăugat că Meta lucrează la criptarea end-to-end pentru mesajele Instagram într-un comentariu.

Meta a considerat Apple a fi un concurent de ani de zile, chiar şi înainte să înceapă să se implice în hardware-ul computerelor, cum ar fi căştile sale VR.

”Cel mai mare competitor al nostru de departe este iMessage”, a spus Zuckerberg într-o conferinţă de prezentare a veniturilor din 2018.

Reclamele Meta apar după ce Google a vizat bulele albastre ale iMessage într-o campanie proprie realizată de-a lungul verii.

Google doreşte ca Apple să adopte RCS, un sistem de mesagerie text de ultimă generaţie care înlocuieşte mesajele SMS cu funcţii noi şi criptare îmbunătăţită.

Apple iMessage este disponibil pentru iPhone, Mac şi iPad. Utilizatorii care scriu în mod regulat cu utilizatorii Android spun că ”bulele verzi”, aşa cum apar mesajele SMS pe iPhone, sunt o experienţă inferioară de a trimite mesaje.

Cook a fost întrebat dacă Apple ar lua în considerare adoptarea RCS la o conferinţă din septembrie. Cel care a întrebat a spus că nu a putut trimite videoclipuri mamei sale din cauza limitărilor mesajelor SMS. Cook a spus că utilizatorii Apple nu au cerut îmbunătăţiri şi că cel mai bun lucru de făcut pentru a rezolva problema este să cumpăraţi un iPhone. ”Cumpăraţi mamei un iPhone”, a spus Cook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.