Membrii EU Tech Alliance, printre care Spotify (Suedia), Booking.com (Olanda), cDiscount (Franţa), Allegro (Polonia), eMAG (România), îşi exprimă printr-o scrisoare deschisă angajamentul de a colabora cu noua Comisie Europeană şi a susţine o viziune comună care să ducă în mod real la crearea unei Europe pregătite pentru Era Digitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companiile europene de tehnologie reunite în cadrul EU Tech Alliance, organism reprezentativ de top al industriei digitale din Europa, au transmis o scrisoare deschisă noii Comisii Europene prin care îşi exprimă deschiderea şi angajamentul de a colabora în perioada imediat următoare pentru identificarea unei viziuni comune, care să asigure un cadru de reglementare capabil să adreseze provocările generate de digitalizare, fără a inhiba însă potenţialul de dezvoltare al companiilor de tehnologie europene, încă aflate la început de drum.

”În timp ce Europa priveşte dincolo de graniţele sale, nu trebuie să uităm că Uniunea Europeană are propriul său ecosistem dinamic de tehnologie. Noi, inovatorii născuţi şi crescuţi în Europa – campionii digitali, companiile aflate în faza de scale-up, startup-urile – suntem aici pentru a susţine o legislaţie în domeniul tehnologiei utilă pentru toţi: pentru cetăţeni, mediul de afaceri, consumatori, angajaţi şi investitori deopotrivă,” se arată în scrisoarea deschisă a EU Tech Alliance.

Instalarea oficială a noii Comisii Europene a dus deja la demararea unui amplu proces de evaluare a cadrului de reglementare actual referitor la economia digitală şi pregătirea unor noi direcţii de acţiune, efort prin care oficialii de la Bruxelles ţintesc un obiectiv major: repunerea Uniunii Europene pe harta lumii în materie de tehnologie şi companii digitale de top, în contextul în care sectorul şi piaţa digitală sunt dominate în prezent de giganţi tehnologici din SUA şi China.

”Ţinând cont că sectorul IT&C din România deja contribuie cu 6% la PIB, dezbaterea din Bruxelles se poate dovedi una deosebit de importantă şi pentru ţara noastră, dat fiind că regulamentele şi directivele ce urmează să fie stabilite la 2000 KM de Bucureşti, Cluj, Iaşi sau Timişoara pot stimula sau, dimpotrivă, tempera avântul şi ambiţiile companiilor digitale româneşti pe piaţa europeană şi, de ce nu, globală. Asta mai ales dacă ţinem cont că sectorul digital este anunţat ca fiind o prioritate pentru actuala echipă de la Palatul Victoria, iar nou înfiinţata Autoritate pentru Digitalizare a României (ADR) operează în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului”, se arată în comunicat.

Alături de ADR, discuţiile pe dosarele digitale grele de la Bruxelles vor fi duse, cel mai probabil, de biroul Secretarului de stat responsabil cu Tehnologia Informaţiei – CIO al Guvernului României, aflat de asemenea în subordinea prim-ministrului. Firmele reunite în cadrul EU Tech Alliance au transmis Comisiei Europene că doar împreună companiile de tehnologie reprezentantive şi actorii decidenţi din Europa vor putea să incline actuala balanţă, astfel încât “să susţinem o Europă competitivă pe plan mondial în mai multe sectoare, păstrând în egală măsură valorile europene pe care cu toţii le împărtăşim”.

Mai mult, membrii EU Tech Alliance subliniază că acest obiectiv “este posibil doar dacă Uniunea Europeană se asigură că vocea companiilor europene din domeniul tehnologiei este auzită şi dacă vom conlucra la elaborarea iniţiativelor legislative, dacă se va discuta cu şi nu despre companiile de tehnologie din UE. În calitate de membri ai European Tech Alliance (EUTA), ne exprimăm angajamentul profund de a susţine această viziune comună.”

Semnatarii scrisorii punctează că Europa conduce în materie de reglementare, dar reglementarea nu trebuie să fie un scop în sine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.