McDonald’s a primit peste şase oferte de achiziţie a magazinelor din China şi Hong Kong, înclusiv din partea Beijing Tourism Group, Sanpower şi ChemChina, într-un acord care ar putea valora circa 3 miliarde de dolari, au declarat persoane apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania americană oferă cumpărătorilor un acord de franciză pe o perioadă de 20 de ani, dar a stabilit restricţii care au descurajat unele fonduri de investiţii să participe la tranzacţie, au precizat sursele.

Totuşi, unele fonduri globale, cum sunt Bain Capital, TPG Capital şi Carlyle Group, s-au înscris la licitaţie, cu obiectivul de a se asocia cu unii ofertanţi chinezi strategici.

Între alţi posibili ofertanţi se află Beijing Capital Agribusiness Group, partener al McDonald's în China, şi GreenTree Hospitality.

Nu este clar dacă ultimii doi ofertanţi au şi făcut oferte înainte de termenul limită care a expirat luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.