Fostul vicepreşedinte al ASF Marius Vorniceanu a fost numit membru al plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din partea Curţii de Conturi printr-o hotărâre de Guvern publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Vorniceanu îl înlocuieşte pe Constantin Ilie Aprodu şi va avea un mandat de 5 ani la ONPCSB.

Vorniceanu a fost vicepreşedintele Sectorului Asigurări-Reasigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, dar a demisionat din această funcţie pe 3 octombrie 2016.

Mircea Ursache, vicepreşedintele autorităţii responsabil de piaţa de capital, declara în acea perioadă că vinovaţii pentru situaţia din piaţa asigurărilor RCA sunt în conducerea ASF , nominalizându-i pe vicepreşedintele responsabil de sectorul de asigurări, Marius Vorniceanu, şi pe preşedintele Mişu Negriţoiu.
 
Ursache spune că, dacă decizia privind îngheţarea tarifelor asigurărilor auto obligatorii RCA se lua în 2015, nu s-ar fi ajuns la proteste şi nici la scumpirea poliţelor chiar şi cu 300%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.