Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile de luni în scădere cu 0,6%, recuperând o parte din declinul din timpul şedinţei, iar cea mai mare pierdere, de 4,8%, a fost a componentei auto, majoritatea sectoarelor şi burselor majore având o evoluţie negativă, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile companiilor de petrol şi gaze au contrazis tendinţa descendentă, cu o creştere de 2%, susţinute de preţurilor hidrocarburilor.

Mişcările puternice de scădere a activelor de risc au survenit după ce gigantul energetic de stat al Rusiei, Gazprom, a anunţat că fluxurile de gaz către Europa prin conducta Nord Stream 1 vor fi oprite pe termen nelimitat, invocând cerinţe suplimentare de reparaţii.

Euro a scăzut puternic, în timp ce preţurile gazelor europene au crescut.

Indicele german DAX a scăzut cu 2,2%. CAC 40 al bursei din Paris cu 1,2%, iar FTSE MIB al bursei din Milano a pierdut 2%. La Londra, indicele FTSE 100 aproape a stagnat.

Pieţele din SUA au fost închise luni, de sărbătoarea Zilei Muncii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.