Marea Britanie şi Statele Unite au convenit să colaboreze în viitoarele misiuni de zboruri spaţiale comerciale, sporind oportunităţile firmelor din ambele ţări de a opera din porturi spaţiale ale ambelor ţări, a anunţat vineri guvernul britanic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marea Britanie a declarat că parteneriatul, semnat de ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps şi de omologul său american Pete Buttigieg, la Washington, în această săptămână, va face zborurile spaţiale mai uşoare şi mai ieftine.

Noua declaraţie ”pune bazele pentru ca rachetele, baloanele de mare altitudine şi avioanele spaţiale să decoleze foarte curând din porturile spaţiale din Marea Britanie”, a spus guvernul britanic într-un comunicat.

Parteneriatul va permite celor două ţări să colaboreze la acordarea de licenţe pentru lansări spaţiale comerciale şi să ofere beneficii, inclusiv securitatea apărării critice şi prognoze meteo mai bune, pentru a permite servicii de televiziune şi transporturi mai eficiente, a spus Marea Britanie.

Statele Unite sunt mândre să lanseze un parteneriat pentru a aduce mai multe beneficii ale călătoriilor spaţiale comerciale pentru lucrători, companii şi comunităţi.

”Călătoriile spaţiale comerciale cresc rapid şi este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că aceste inovaţii avansează în siguranţă, încurajându-le să se dezvolte în moduri care ne avantajează pe toţi”, a spus Buttigieg într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.