Gigantul chinez de ride-hailing Didi Global se va retrage de la Bursa de Valori din New York, după ce majoritatea acţionarilor companiei au votat în favoarea planului, punând capăt unei confruntări de un an cu Beijingul cu privire la listarea sa la bursa americană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o adunare generală extraordinară desfăşurată luni, 96,26% dintre acţionarii prezenţi care şi-au exprimat votul au votat în favoarea retragerii certificatelor americane de depozit ale Didi de la NYSE, a spus compania.

Din cele 1,2 miliarde de acţiuni în circulaţie la 28 aprilie a acestui an, membrii care deţin aproximativ 811,44 milioane de acţiuni au votat în AGA.

"Este singura opţiune pentru acţionari. Aveau să fie în purgatoriu dacă (Didi) persista în nesupunerea faţă de guvernul chinez", a declarat Thomas Hayes, preşedintele Green Hill Capital.

Didi, care luna trecută a stabilit AGA din 23 mai pentru a vota planurile de retragere, a mai spus la momentul respectiv că nu va solicita listarea acţiunilor sale la nicio altă bursă înainte de finalizarea delistării din SUA.

Nu există nicio promisiune din partea Didi dacă se va putea lista cu succes la bursa din Hong Kong după delistarea de la New York.

Didi s-a străduit să-şi readucă afacerea la normal după ce a înfuriat autorităţile de reglementare chineze, continuând cu listarea sa de 4,4 miliarde de dolari la New York, în iunie anul trecut, în ciuda faptului că i s-a cerut să o suspende.

La câteva zile după ce Didi a devenit companie publică, agenţia chineză de regtlementare a internetului Cyberspace Administration of China (CAC) a lansat o investigaţie de securitate cibernetică asupra practicilor companiei privind datele şi a ordonat magazinelor de aplicaţii să elimine 25 de aplicaţii mobile operate de Didi. Agenţia a mai cerut Didi să nu mai înregistreze noi utilizatori, invocând securitatea naţională şi interesul public.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.