Lăcrămioara Diaconu-Pinţea îşi încheie colaborarea cu Complexul Energetic Oltenia la sfârşitul acestui an pentru a coordona noi proiecte în sectorul energetic, un domeniu în care activează de aproape 25 de ani. Aceasta era membră a directoratului CE Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, din mai 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membră a Directoratului CE Oltenia din mai 2020, Lăcrămioara Diaconu-Pinţea îşi încheie colaborarea cu compania la sfârşitul acestui an pentru a coordona noi proiecte în sectorul energetic, un domeniu în care activează de aproape 25 de ani”, a anunţat compania.

În cei aproape trei ani petrecuţi la CE Oltenia, Lăcrămioara Diaconu-Pinţea a făcut parte din echipa care a condus proiectarea, aprobarea şi implementarea unui program masiv de transformare, care cuprinde un Plan de Restructurare pentru activitatea existentă, dar şi un plan de decarbonare cu investiţii în noi proiecte de energie solară şi gaze.

Programul de transformare în valoare de aproape 4 miliarde de euro este susţinut de un ajutor de stat de cca 2,7 miliarde de euro şi are în vedere diversificarea mixului energetic şi tranziţia la surse de energie mai puţin poluante, pentru ca CE Oltenia să redevină o companie viabilă, fiind o parte esenţială a Sistemului Energetic Naţional.

Planul de Restructurare astfel elaborat, în colaborare strânsă cu instituţiile direct implicate în activitatea CE Oltenia, dar şi cu partenerii şi colaboratorii externi, a fost aprobat de Comisia Europeană în ianuarie 2022 şi este în faza de implementare. Compania a reuşit astfel să elimine un posibil scenariu de insolvenţă şi să înceapă implementarea măsurilor pentru noile investiţii, respectiv construirea a două centrale pe gaze şi a opt parcuri fotovoltaice.

”Timpul petrecut la CE Oltenia a fost o experienţă profesională extraordinară, o perioadă plină de provocări în care s-a deschis un nou drum pentru companie. Am făcut parte dintr-o echipă formidabilă şi un colectiv care a muncit extrem de mult ca să se asigure că această companie are un viitor. Le mulţumesc tuturor pentru eforturile depuse în această perioadă interesantă, dar şi complicată în acelaşi timp. Sunt, de asemenea, recunoscătoare pentru buna colaborare cu Ministerul Energiei şi cu Consiliul Concurenţei, dar şi pentru dialogul deschis cu reprezentanţii Comisiei Europene, care au înţeles că CE Oltenia este o companie vitală pentru România, care trebuie să-şi continue activitatea”, a declarat Lăcrămioara Diaconu-Pinţea.

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea are expertiză în domeniul petrolului, gazelor şi energiei electrice, cu 25 de ani de experienţă în România şi la nivel internaţional. Următorul pas în carieră va fi în cadrul unei companii aflate la început de drum în România, acceptând provocarea unor noi proiecte în domeniul energiei.

”Ultimii trei ani au fost cruciali pentru existenţa companiei şi mă bucur că suntem în etapa în care pot spune că CE Oltenia priveşte spre viitor, având în implementare un plan viabil de restructurare. Lăcrămioara Diaconu-Pinţea a fost alături de noi în toată această perioadă şi îi mulţumesc pentru expertiza adusă în companie, pentru munca susţinută şi pentru încrederea demonstrată în capacitatea CE Oltenia de a se moderniza şi dezvolta mai departe”, a subliniat Daniel Burlan, preşedintele Directoratului CE Oltenia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.