Linia aeriană olandeză KLM a anunţat, vineri, că, în ultimii 10 ani, a redus cu 50% consumul de dioxid de carbon pe fiecare pasager, dar şi cantitatea de deşeuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ultimii 10 ani am redus cu 50% consumul de CO₂ pe fiecare pasager, dar şi cantitatea de deşeuri reziduale ale companiei", spune Alexandru Dobrescu, managing director Air France KLM Romania.

Reprezentanţii KLM spun că a fost prima companie aeriană la nivel global care a executat un zbor comercial cu bio-combustibil, în anul 2011.

"Astăzi este cel mai mare consumator european, efectuând zboruri zilnice de la Los Angeles la Amsterdam folosind bio-combustibil", arată un comunicat al companiei.

Potrivit datelor KLM, la finalul anului 2018 au fost operate aproximativ 1.500 de zboruri alimentate cu 1.318 tone de bio-kerosen.

"Pe lângă alimentarea cu combustibil sustenabil, KLM ţinteşte să reducă deşeurile cu până la 50% în 2030 prin cele 14 tipuri de reciclare de care dispune, în 2018 fiind cu 9% mai puţine deşeuri decât în 2011", arată comunicatul.

KLM a înregistrat un record de 34,1 milioane de pasageri în 2018, oferind pasagerilor săi zboruri directe către 162 de destinaţii cu o flotă modernă de peste 214 de aeronave.

Compania aeriană are peste 33.000 de angajaţi în întreaga lume.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.