Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, joi la Bruxelles, că nu consideră că este realist ca România să fixeze orice termen pentru intrarea în Zona Euro, chestionat dacă anul 2026 pentru aderare ar fi rezonabil sau viabil. „Eu cred că în acest moment România nu îndeplineşte aceste criterii şi atunci când le vom îndeplini, ne putem face un plan pentru intrarea în Zona Euro, dar acum mi se pare un pic riscant să dăm un termen”, a adăugat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În condiţiile în care avem crize suprapuse, criză energetică, avem probleme majore cu industria europeană, căutăm soluţii pentru competitivitate europeană, avem o inflaţie mare, este destul de complicat de dat un termen. Eu nu cred că în acest moment este realist pentru România să fixeze orice termen pentru intrarea în Zona Euro. Criteriile pentru intrarea în Zona Euro sunt cunoscute, sunt multe criterii. Există o perioadă de preaderare. Eu cred că în acest moment România încă nu îndeplineşte aceste criterii şi, atunci când vom îndeplini majoritatea criteriilor, putem să începem să ne facem un plan mai concret când să intrăm în Zona Euro, dar acum mie mi se pare un pic riscant să dăm un termen.”, a explicat Klaus Iohannis, întrebat joi înaintea participării la Consiliul European dacă aderarea României la zona Euro ar fi fezabilă în 2026 şi nu 2029, cum era preconizat iniţial.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.