Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea participării României la runda de suplimentare a fondurilor Asociaţiei Internaţionale pentru Dezvoltare – IDA2, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea participării României la runda de suplimentare a fondurilor Asociaţiei Internaţionale pentru Dezvoltare – IDA20 printr-o subscripţie voluntară în valoare de 20.600.000 lei. Plata aferentă acestei subscripţii urmează a fi efectuată în tranşe inegale în perioada 2023-2025 şi se asigură anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor, în limita sumelor aprobate prin legea bugetară anuală. 

Şeful statului a mai promulgat legea privind participarea României la garanţiile acordate de statele membre pentru asistenţa macrofinanciară excepţională din partea Uniunii Europene, în temeiul Deciziei (UE) 2022/1628 a Parlamentului European şi a Consiliului din 20 septembrie 2022 privind acordarea de asistenţă macrofinanciară excepţională Ucrainei şi consolidarea fondului comun de provizionare prin garanţii din partea statelor membre şi prin provizionare specifică pentru anumite datorii financiare legate de Ucraina, garantate în temeiul Deciziei nr.466/2014/UE şi de modificare a Deciziei (UE) 2022/1201.

De asemenea, preşedintele Iohannis a promulgat legea pentru completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, nota de prezentare şi Legea, precum şi adresa Camerei Deputaţilor în original, copie DCL/412/2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.