Google susţine că cererea pentru smartphone-urile Pixel şi Pixel XL a depăşit aşteptările iniţiale, motiv pentru care are probleme în refacerea stocurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi există dubii serioase legate de acest fapt, Google vinde telefoanele Pixel şi Pixel XL ca primele smartphone-uri pe care compania le-a dezvoltat în totalitate, atât ca software, cât şi ca hardware. Schimbarea are loc după ce ani la rând Google a vândut seria Nexus, produsă în colaborare cu diverşi producători de telefoane cu Android. Această nouă abordare a însemnat trecerea de la un smartphone ieftin, cu dotări medii, la unul de top, cu preţ de iPhone.

De aceea, cererea foarte mare este o surpriză, cu atât mai mult cu cât existau temeri că, din cauza schimbării bruşte de strategie şi a trecerii la un preţ mult mare, Google va avea probleme în a convinge utilizatorii să-i cumpere noile produse.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În practică, dificultatea Google vine în acest moment din faptul că nu poate să facă faţă cererii. O parte din versiunile telefoanelor Pixel şi Pixel XL nu mai sunt disponibile în magazinele oficiale, iar cele care nu au dispărut încă au termene estimate de livrare de câteva săptămâni.

Astfel, ajungem la adevărata problemă a producătorului de hardware Google: reţeaua de distribuţie. În afară de cei doi parteneri, BestBuy şi Verizon, care deţin exclusivitatea pentru Statele Unite, singurul loc din care se pot cumpăra cele două telefoane este magazinul oficial Google. Tocmai din cauza lipsei unor înţelegeri la nivel global cu diverşi comercianţi şi operatori GSM, Google nu poate face livrări în mai multe pieţe. În România, de exemplu, produsele Google care se găsesc pe stocul magazinelor sunt aduse cel mai probabil din piaţa gri. De aceea, preţul este mai mare decât cel practicat de Google în mod oficial.

În anul care urmează, poate mai important decât dezvoltarea în sine a unor noi smartphone-uri, pentru Google ar trebui să fie crearea reţelei globale de distribuţie. Este un pas obligatoriu dacă vrea să concureze cu adevărat cu iPhone.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.