Samsung va încerca să reducă cât mai mult posibil pierderile generate de renunţarea definitivă la Note 7, prin împingerea mai agresiv pe piaţă a celorlalte modele, în frunte cu Galaxy S7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dincolo de glume, scandal şi problema de imagine, primul lucru pe care Samsung trebuie să-l rezolve cât mai rapid este cel al pierderilor generate de Note 7. Este greu de calculat şi, probabil, nici cei de la Samsung nu au o idee clară în acest sens şi în acest moment, însă întreg procesul logistic de producere, livrare şi promovare a unui top de gamă retras definitiv de pe piaţă şi din producţie va lăsa o gaură mare în visteria Samsung şi a partenerilor care livrau componente pentru acest model.

În mod logic şi previzibil, Samsung încearcă să umple gaura în buget lăsată de Note 7 cu ajutorul celorlalte telefoane ale companiei. Principala responsabilitate va cădea, cum este firesc, pe Galaxy S7, singurul flagship Samsung rămas în picioare.

Conform presei coreene, Samsung a comandat deja furnizorilor de componente să mărească ritmul producţiei pentru echipamentele necesare asamblării vârfului de gamă lansat încă din primăvară. S7 este singurul smartphone Samsung care poate genera venituri similare phablet-ului Note 7. Restul modelelor sunt mai ieftine şi nu ar putea compensa pierderea decât printr-un volum foarte mare, vândut într-un timp foarte scurt.

Mai mult, se pare că Samsung ia în calcul lansarea mai devreme a următorului vârf de gamă, Galaxy S8. S7 a fost lansat în luna martie a acestui an, iar o lansarea în februarie sau chiar ianuarie 2017 a lui S8 este, totuşi, puţin probabilă.

De altfel, lansarea grăbită este cea care poate sta şi la cauza scandalului cu Note 7. Coreenii au lansat mai devreme Note 7 decât în anii anteriori, pentru a prinde mai mult timp pe piaţă înainte de lansarea lui iPhone 7. Poate că dacă nu s-ar fi grăbit, ar fi avut timp să deruleze un proces mai detaliat de verificare a calităţii.

Chiar şi aşa, Samsung nu poate conta pe faptul că toţi cei care ar fi dorit să-şi cumpere un Note 7 se vor reorienta către un alt produs Samsung. Este posibil ca mare parte dintre aceştia să aleagă alt producător de smartphone-uri cu Android, poate chiar să se îndrepte către un iPhone. Google, care tocmai a lansat Pixel, primul telefon produs 100% de compania americană, ar putea fi marele câştigător de pe urma problemelor avute de Samsung.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.