Qualcomm a lansat primul modem 5G pentru smartphone-uri, tablete şi alte dispozitive mobile, care va reprezenta un salt enorm în ceea ce priveşte vitezele de transfer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Snapdragon X50, primul modem 5G pentru dispozitive mobile, promite că poate descărca date cu viteze de până la 5 Gbps. Cum la ora actuală nu există infrastructura necesară pentru a-l testa, va trebui să-i credem pe cuvânt pe cei de la Qualcomm sau să aşteptăm câţiva ani pentru a ne convinge.

Cea mai nouă tehnologie în domeniu la ora actuală este 4G. În medie, aceasta oferă viteze de 13,5 Mbps. În teorie, asta ar însemna că modemul X50 al celor de la Qualcomm este mai rapid de 370 de ori.

Din păcate, tehnologia 5G este la ani distanţă de a deveni accesibilă publicului larg. În prezent, prioritatea majorităţii operatorilor este extinderea capabilităţilor 4G ale propriilor reţele. Prima ţară care va face pasul către 5G se pare că va fi Coreea de Sud, în 2018. Statele Unite şi Marea Britanie plănuiesc să treacă la 5G începând cu 2020.

Sunt însă şi voci care susţin că vom face mai devreme primii paşi către 5G. Rajeev Suri, CEO Nokia, spune că cererea pentru 5G este prea mare pentru ca toate companiile implicate să aştepte până atunci.

Între timp, Qualcomm va livra primele modemuri 5G către producătorii de dispozitive mobile în a doua parte a anului viitor, urmând ca, cel mai probabil, să vedem primele telefoane şi tablete compatibile 5G din 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.