Un studiu recent arată că Satya Nadella este mult mai simpatizat în cadrul companiei decât fostul şef Microsoft, Steve Ballmer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca orice studiu de acest gen, şi acesta, realizat de către compania de analiză UBS, trebuie privit cu o oarecare doză de rezervă. Însă concluzia trasă, privind din afară, pare să aibă sens, chiar dacă datele concrete s-ar dovedi că nu sunt 100% corecte.

Cei de la UBS au analizat o mulţime de aspecte care pot influenţa moralul angajaţilor Microsoft, de la salarii şi oportunităţi de avansare, până la rezultate financiare şi şansele de succes ale companiei. Concluzia a fost că angajaţii sunt mult mai mulţumiţi acum cu ceea ce întâmplă cu compania pentru care lucrează şi că Microsoft va redeveni o destinaţie de top pentru tinerele talente.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În cadrul studiului s-a folosit un aşa-numit rating de aprobare, care calculează în ce măsură angajaţii evaluează pozitiv direcţia trasată de şeful companiei. Dacă în cazul lui Steve Ballmer acest indice era calculat undeva la 51%, în cazul lui Nadella acesta este evaluat la finele anului trecut la 88%.

În concluziile studiului se arată că satisfacţia angajaţilor Microsoft este în 2016 cu 10% peste media industriei, fiind mai mare şi decât cea calculată pentru angajaţii Apple.

Dincolo de acurateţea greu de verificat a acestor cifre, la Microsoft este evidentă o schimbare pozitivă de când fost numit Satya Nadella la conducerea companiei. Acesta a schimbat focusul companiei către zona de mobile şi servicii. Microsoft a dezvoltat în ultimii ani zeci de aplicaţii pentru smartphone-uri şi tablete, a transformat Windows într-un serviciu şi a investit în tehnologii de viitor precum inteligenţa artificială şi realitatea virtuală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.