În mai puţin de o lună de când a fost lansat oficial, iOS 10 este folosit deja de majoritatea utilizatorilor de device-uri Apple.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple a publicat primele cifre oficiale legate de adopţia celei mai recente versiuni de iOS. Conform companiei americane, iOS 10 este instalat în acest moment pe 54% din iPhone-urile şi iPad-urile existente. 38% dintre utilizatori folosesc în continuare iOS 9, în timp ce un mic procent, mai exact 8%, au o versiune mai veche de iOS 9.

Utilizarea versiunilor mai vechi de iOS are două justificări. Pe de o parte, există încă în uz generaţii mai vechi de iPhone şi iPad pe care nu pot fi instalate cele mai noi versiuni de iOS, iar, pe de altă parte, într-o măsură mai mică, folosirea în continuare a versiunilor vechi se justifică prin refuzul utilizatorilor de a face upgrade.

Anunţul oficial privind gradul de utilizare a celei mai noi versiuni de iOS vine la puţin timp după ce anumiţi terţi au emis propriile evaluări. De exemplu, compania de mobile marketing Fiksu susţinea cu doar o zi mai devreme că adopţia iOS 10 a ajuns deja la 67%. Un alt terţ, Mixpanel, dădea rata de adopţie a iOS 10 la 65%.

Deşi datele celor două companii de marketing păreau să se susţină reciproc, anunţul oficial Apple ne arată cât de departe de adevăr sunt, uneori, informaţiile date publicităţii de terţi şi cât de greşită este preluarea lor fără verificare în presa de specialitate.

iOS 10 este disponibil din 13 septembrie pentru toate telefoanele de la iPhone 5 încoace şi pentru toate tabletele Apple începând cu iPad Mini 2 şi iPad Gen 4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.