Google va lansa anul viitor două smartwatch-uri produse în întregime de propriile divizii de hardware şi software.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce la începutul acestei luni a prezentat Pixel, primul smartphone realizat 100% de proprii ingineri, următorul pas pentru Google este lansarea a două noi smartwatch-uri, un segment de piaţă pe care compania americană încă nu a reuşit să se impună cu al său sistem de operare Google Wear.

Nume de cod Angelfish şi Swordfish, cele două gadgeturi urmează a fi lansate în primul trimestru din 2017, conform lui Evan Blass, celebru pentru nenumărate zvonuri care s-au dovedit de mai fiecare dată corecte.

Angelfish pare a fi modelul de top. Nu doar că este mai mare, dar acesta va include suport 4G şi GPS. Asta înseamnă că va putea funcţiona autonom, fără a necesită o conexiune bluetooth la un smartphone. Cel de-al doilea model, Swordfish, nu va avea 4G şi GPS, dar va fi, în mod sigur, mai ieftin.

Cele două smartwatch-uri vor fi şi primele care vor folosi a doua versiune a sistemului de operare Android Wear, creat pentru accesorii inteligente. Până acum, sistemul de operare al celor de la Google nu s-a bucurat de cea mai bună primire. Samsung, spre exemplu, foloseşte propriul sistem de operare, Tizen, pe accesorii sale inteligente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.