Google a anunţat că va schimba modul în care va livra update-urile menite să îmbunătăţească versiunile majore de Android.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania americană a publicat un post pe blog prin care anunţă că, odată cu noul Nougat, va schimba sistemul de actualizare a Android-ului. Astfel, îmbunătăţirile pentru Android 7.0 Nougat vor fi lansate regulat, câte unul în fiecare trimestru.

Până acum actualizările de Android aveau un program haotic de lansare. Fiecare versiune nouă de Android era reparată şi îmbunătăţită printr-un număr variabil de actualizări care erau lansate imediat ce se finaliza lucrul la ele.

Google urmăreşte ca prin această schimbare să pună ordine în felul în care este actualizat Android-ul. Un plan regulat şi previzibil de update-uri ar ajuta, teoretic, şi producătorii de smartphone-uri cu Android în livrarea către utilizatori a update-urilor venite de la Google.

Planul cu patru update-uri trimestriale nu va elimina versiunea nouă majoră lansată în fiecare an. Cele patru actualizări vor avea rolul de elimina problemele şi de a cosmetiza unele aspecte care nu arată sau funcţionează cum ar trebui.

Înainte de publicarea update-urilor trimestriale, acestea vor fi lansate pe canalul dezvoltatorilor, care vor putea testa actualizările şi realiza eventualele modificări necesare aplicaţiilor proprii. Primul update trimestrial în versiune de test va fi lansat chiar în luna septembrie, urmând ca ulterior actualizarea să fie trimisă către producători.

Din păcate pentru utilizatori, această nouă strategie nu înseamnă că vor primi update-uri mai rapid şi pe o perioadă mai îndelungată. În continuare, disponibilitatea actualizărilor este la cheremul producătorilor, iar la întârzierile de livrare contribuie şi operatorii. Cu excepţia seriei Nexus.

Actualizările de Android sunt o loterie. Nimeni nu ştie în momentul în care cumpără un smartphone pe ce durată şi cu câte luni întârziere urmează să primească noile versiuni de Android. În cel mai bun caz, flagship-urile primesc update-uri, cu întârzierile de rigoare, pe o durată de doi ani. Sunt însă mulţi producători, în special pe segmentul low-end, care nu furnizează niciun update.

Segmentarea, mare problemă a Android-ul despre Google evită să vorbească şi eşuează parcă intenţionat să o rezolve, este deseori ţinta glumelor venite direct din partea Apple, acolo unde şi telefoane vechi de 4 ani primesc cea mai nouă versiune de iOS. Că nu funcţionează extraordinar, este altă discuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.