Serviciul de streaming video al celor de la Google, Play Movies, debutează cu primele filme şi seriale disponibile în format 4K.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Formatul 4K este următorul pas peste HD, reprezentând o rezoluţie efectivă de 3840 x 2160 pixeli şi mai este cunoscut sub denumirile UHD sau 2160p. Deşi costisitoare, tranziţia la acest nou format nu va reprezenta o problemă din punct de vedere hardware, ci al conţinutului. Sau, mai bine spus, problema este lipsa conţinutului în format 4k.

Suportul pentru 4K venit din partea unuia dintre cele mai importante servicii de video streaming înseamnă că utilizatorii au un motiv în plus să cumpere un calculator mai puternic şi un monitor sau un televizor nou.

Nu tot conţinutul Play Movies este disponibil în format 4k şi nu în toate regiunile. De fapt, doar Statele Unite şi Canada primesc noua facilitate şi doar pentru 125 de titluri

De asemenea, vizionarea unui film la cea mai bună rezoluţie este costisitoare. Doritorii trebuie să plătească 8 dolari pentru închirierea unui film (pe 30 de zile) sau 20 de dolari pentru achiziţionarea definitivă a acestuia.

La ora actuală, serviciul Google Play Movies nu este disponibil în România. În ceea ce priveşte preţurile, este de aşteptat ca în momentul lansării acestea să fie adaptate la piaţa locală şi să fie semnificativ mai mici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.