În preajma lansării primei sale căşti de realitate virtuală, Google a publicat în Play Store prima versiune a aplicaţiei YouTube VR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

YouTube VR este o aplicaţie de sine stătătoare, ce conţine exclusiv clipuri video 3D disponibile pe YouTube. Aceasta poate rula doar pe dispozitivele compatibile, precum recent lansatele telefoane Google Pixel.

Interfaţa aplicaţiei diferă radical de cea a unei aplicaţii obişnuite, fiind optimizată pentru mediul virtual. Clipul video urmărit se va afla în centrul acţiunii, iar elementele auxiliare se găsesc pe cele două laturi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În drepta imaginii există lista cu clipuri care urmează în playlist, în timp ce în stânga sunt datele meta ale clipului şi comentariile. În partea de jos au fost plasate elementele de control care permit, printre altele, întreruperea redării şi reglarea volumului.

Descoperirea, respectiv căutarea de conţinut se poate face fie printr-o căutare clasică, fie folosind comenzile vocale. Acestea din urmă au mult mai mult sens într-un mediu virtual, unde imaginea şi sunetul încearcă să reproducă realitatea.

Lansarea aplicaţiei YouTube VR vine cu doar o zi înainte de lansarea pe piaţă a primei căşti de realitate virtuală produsă de Google, numită, la fel ca şi platforma care stă la baza tehnologiei, DayDream.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.