Platforma Android Auto devine disponibilă posesorilor de smartphone-uri cu Android ca aplicaţie de sine stătătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Android Auto este platforma software prin care Google încearcă să-şi ”strecoare” serviciile sub bordul maşinilor. Aceasta poate fi instalată de producătorii auto pentru a oferi utilizatorilor acces rapid la o serie de funcţii utile în timp ce conduc.

Pentru a-şi promova platforma, Google a pus în aplicare aceeaşi strategie care a dat roade în cazul Android. A convins 28 de producători auto să adere la Open Automotive Alliance, organizaţie anunţată în ianuarie 2014, iar aceştia au putut folosi platforma Android Auto la fel cum producătorii de telefoane au folosit Android pe smartphone-urile lor.

Astăzi, Google lansează Android Auto ca aplicaţie independentă ce poate fi instalată pe smartphone-urile cu Android şi poate fi folosit în orice maşină, chiar dacă aceasta nu este compatibilă cu platforma care poartă acelaşi nume.

Aplicaţia Android Auto grupează o serie de facilităţi utile la volan, precum navigare GPS, muzică sau preluare de apeluri ori mesaje. Spre deosebire de funcţiile similare ale unui telefon, Android Auto are interfaţa optimizată special, cu butoane mari şi uşor de accesat atunci când te afli la volan, pentru a distrage cât mai puţin posibil atenţia şoferului.

Din ofertă nu lipsesc comenzile vocale, care pot fi iniţiate cu un simplu ”Ok, Google” urmat de o comandă propriu-zisă, precum ”Ok, Google, vreau să ajung la Constanţa”. Printre aplicaţiile care stau în spatele facilităţilor oferite de Android Auto se numără Google Maps, Google Play Music, Pandora şi Spotify, ultimele două nefiind disponibile în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.