Google a anunţat că va organiza un eveniment pe 4 octombrie, în San Francisco, unde, cel mai probabil, îşi va lansa noile smartphone-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania americană nu a anunţat exact ce produse va prezenta cu ocazia evenimentului din 4 octombrie, însă toate materialele de promovare includ schiţa unui smartphone, semn că este, într-adevăr, mult aşteptatul eveniment de lansare a noilor smartphone-uri.

Evenimentul de anul acesta este aşteptat cu mai mult interes decât în anii precedenţi. Nu doar că sunt aşteptate două noi smartphone-uri care poartă semnătura Google, dar compania americană ar putea să schimba atât brandul, cât parţial şi conţinutul celor două device-uri.

În primul rând, informaţiile de până acum susţin că Google nu va mai folosi celebrul brand Nexus. În schimb, compania va trece la brandul Pixel, lansat în urmă cu an.

Cu această ocazie, a fost lansat site-ul madeby.google.com care, se pare, va conţine toate informaţiile despre telefoanele ce vor fi prezentate pe 4 octombrie. Deocamdată, pe site este publicat doar un teaser video, iar doritorii îşi pot lăsa adresa de email pentru a primi noutăţi.

În al doilea rând, despărţirea de brandul Nexus se pare că nu va fi doar simbolică, ci va reprezenta renunţarea la versiunea aşa-zis curată de Android. Tradiţional, smartphone-urile din seria Nexus dispuneau de versiunea originală de Android, fără modificări şi diverse adăugiri. Nu este clar exact cum, dar şi acest lucru se pare că se va schimba începând cu 4 octombrie.

Cât despre telefoanele propriu-zise, acestea sunt construite de HTC şi se pare că vor avea dotări de top, pentru a concura direct cu iPhone. Numele de cod sunt Pixel şi Pixel XL, dar nu este clar dacă vor fi lansate sub acelaşi nume sau Google va opta pentru alte denumiri.

În schimb, este posibil să avem de-a face cu două telefoane de 5 inch, respectiv 5,5 inch, dotate cu cel mai puternic procesor la ora actuală, Snapdragon 820 şi cu 4 GB memorie RAM. Ambele ar urma să ruleze Android 7.1 Nougat.

Simultan cu anunţul Google, au apărut pe internet, din surse anonime, primele imagini cât de cât clare cu presupusele telefoane pe care Google urmează să le lanseze pe 4 octombrie. Cele două nu par să beneficieze de un design deosebit, ba chiar seamănă destul de mult cu cele mai recente smartphone-uri HTC.

În fine, se zvoneşte că cel mai ieftin dintre cele două telefoane, cel cu ecranul mai mic, va costa începând de la 650 de dolari pentru versiunea cu cel mai mic spaţiu de stocare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.