Începând de vineri, Instagram are o aplicaţie oficială pentru Windows 10, care poate fi folosită atât pe PC-uri, cât şi pe dispozitivele mobile ce beneficiază de cea mai nouă versiune de Windows.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Esenţa Instagram este telefonul, ca mediu de realizare şi postare rapidă online a unei pozei ori înregistrări video. Însă, pentru a creşte implicarea utilizatorilor săi, reţeaua socială are nevoie să ajungă şi pe tradiţionalele PC-uri.

Instagram era deja prezentă pe desktop, prin intermediul browserelor web, ca site. Acum, însă, utilizatorii de Windows 10 au la dispoziţie o aplicaţie modernă, cu notificări şi toate celelalte avantaje pe care această platformă le presupune.

Ca şi site-ul web, noua aplicaţie Instagram pentru Windows 10 este doar ”read only” pentru utilizatorii de PC-uri. Aceştia au la dispoziţie toate secţiunile pe care le cunosc din aplicaţia de smartphone - pot vedea şi da like pozelor şi clipurilor video, dar nu pot posta conţinut nou.

Funcţia de postare este inclusă în aplicaţie, dar poate fi folosită doar pe dispozitivele mobile, nu şi pe desktop.

Designul aplicaţiei de Windows 10 este identic celei de smartphone, ceea ce, pe de o parte este bine, deoarece utilizatorul va da peste un mediu deja cunoscut. Pe de altă parte, un design adaptat la ecranele mai mari al PC-urilor ar fi arătat mai bine şi ar fi fost mult mai practic. Asta ar fi însemnat, în primul rând, ca fotografiile să fie mai mari.

Noua aplicaţie Instagram poate fi descărcată din cadrul magazinului de aplicaţii din Windows 10.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.