Netflix deschide accesul la formatul 4K pentru PC, astfel că abonaţii vor putea vedea şi pe calculator filmele disponibile la rezoluţie maximă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi abonamentul Premium, de 12 euro pe lună, include acces la conţinutul în format 4K, acesta putea fi vizionat până acum doar pe smart TV-uri şi dispozitive externe de streaming cu suport 4K, precum Google Chromecast Ultra.

În cele din urmă, Netflix s-a decis să deblocheze accesul la rezoluţiile 3840 x 2160 pixeli şi pentru tradiţionalele PC-uri. Însă, din păcate pentru o mare parte a utilizatorilor, Netflix a impus o serie de limitări de ordin tehnic.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Dincolo de faptul că accesul la conţinut 4K de pe PC-uri se poate face doar folosind Windows 10 şi browser-ul Edge al celor de la Microsoft, utilizatorii au nevoie de un monitor care să suporte în mod nativ rezoluţia 4K.

Formatul 4K de pe Netflix nu va putea fi accesat pe monitoare cu rezoluţii mai mici. Acesta nu va fi disponibil nici măcar pe monitoare cu o rezoluţie intermediară, precum 1440p, care este superioară celei full HD.

În România, preţurile monitoarelor 4K, fără reducere, pleacă de la aproximativ 2.000 de lei.

De asemenea, o altă limitare care va reduce drastic numărul utilizatorilor ce pot accesa conţinutul 4K pe Netflix este legată de procesor: doar procesoarele Intel Core din a şaptea generaţie sunt acceptate. Nu contează că este vorba de Core i3 sau Core i7, important este să facă parte din cea mai nouă generaţie. Motivul pentru care Netflix a impus această limitare poate ţine de securitate. Generaţia 7 de procesoare Core, numită Kaby Lake, suportă protocolul HDCP 2.2, care împiedică descărcarea conţinutului video cu copyright în format 4K.

În concluzie, cei care doresc să vadă filmele şi serialele de pe Netflix în format Ultra HD au nevoie de un PC de ultimă generaţie şi de o investiţie într-un monitor destul de scump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.